Expoziția ˝ WAKE UP CAMP. Activism Civic prin Design Grafic˝

 

În perioada 8-10 decembrie 2023,  

 

echipa Klumea a organizat a V-a ediție a taberei de activism civic - Wake up Camp. De această dată, în calitate de participanți au fost 20 designeri grafici începători, care timp de 3 zile, au învățat de la cei mai buni experți din țară cum să-și folosească talentul și creativitatea ca să facă activism civic în comunitățile lor.

După încheierea cursurilor, absolvenții WAKE UP CAMP au avut la dispoziție o lună ca să creeze propriile campanii vizuale pe diverse probleme sociale cu care se confruntă societatea noastră:

- inegalitatea de gen în Republica Moldova

- activismul civic în diaspora și implicarea acesteia în viața socială, politică și culturală din patrie

- drepturile oamenilor cu nevoi speciale

- încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană

Cele 20 de machete grafice, rezultatele proiectului Wake Up Camp, vor putea fi admirate în cadrul a 4 expoziții din țară: la Taraclia, Bălți, Orhei și Chișinău.

Inaugurarea primei expoziții va avea loc pe 1 februarie ora 13:00, în orașul Taraclia la Școala de Artă.

Expoziția va fi deschisă publicului până pe 14 februarie, oferind vizitatorilor ocazia de a explora și de a reflecta asupra diverselor aspecte ale problemelor sociale din Republica Moldova.

Proiectul “WAKE UP CAMP: Graphic Designers Edition” este implementat de către Klumea și Internetu' Grăiește cu sprijinul USAID și Swiss Development Cooperation in Moldova.  

Share this post