Sări la conținut Skip to sidebar Sări la subsol

AGRIKLUMEA: ISTORIA PRIMEI COMPANII DIN ȚARĂ CARE A INVESTIT ÎN CEREALE ECOLOGICE

Captură de ecran din 2023-09-11 la 11

Tot mai mulți fermieri din Moldova renunță

la agricultura convențională în favoarea celei ecologice. Acest lucru se întâmplă și la ”PROGRAIN ORGANIC” – prima companie certificată din țară, care a investit în lanțul valoric al cerealelor ecologice. Proiectul agriculturii organice a ajuns la nivel național.

Astfel, mai mulți fermieri au fost integrați în lanțul valoric, pornind de la investiții în proiecte de infrastructură, menite să faciliteze dezvoltarea sectorului de cultivare a cerealelor ecologice.

Împreună cu un grup de fermieri din Republica Moldova s-au angajat să furnizeze produse ecologice de înaltă calitate, pe deplin trasabile de la câmp la furculiță (pe tot lanțul de producere).

Acest început a fost marcat prin darea în exploatare, în iunie 2015, a terminalului cerealier din Florești, cu o capacitate de depozitare de circa 2700 m2. În iulie 2017, prin darea în exploatare a terminalului cerealier din zona economică liberă a Portului Internațional Giurgiulești, cu o capacitate de depozitare de 3250 m2. Ambele locații au o importanță deosebită și sunt destinate recepției, condiționării, depozitării și încărcării cerealelor ecologice.

Produsele ecologice sunt singurele soluții de dezvoltare durabilă pentru agricultură și omenire. Ele configurează o dezvoltare posibilă și de dorit a organizației.

Compania PROGRAIN ORGANIC vine în suportul fermierilor ecologici cu următoarele servicii:

Livrarea inputurilor pentru cultivarea cerealelor ecologice (material semincier, fertilizanți, preparate biologice de protecție a plantelor);
Asistența și monitorizarea fermierilor la certificarea suprafețelor agricole, cultivate în sistem ecologic;
Asigurarea logisticii colectării și depozitării cerealelor ecologice;
Investiții în linii de procesare a cerealelor ecologice;
Accesul la piețele de desfacere a cerealelor ecologice;
Exportul producției atât în camioane, cât și pe vase maritime și barje.

Lasă un comentariu

0.0/5