AGRIKLUMEA: 30 DE POVEȘTI DESPRE AGRICULTORII CARE AU GRIJĂ DE PĂMÂNTUL NOSTRU

Săptămâna trecută v-am povestit

ultima istorioară din AGRIKLUMEA. În fiecare săptămână, echipa noastră v-a făcut cunoștință cu câte un fermier care a ales să facă agricultură sănătoasă. Agricultori, care pun valoare pe sănătatea consumatorilor, mai mult decât pe venit. Acest proiect înseamnă mai mult decât poze frumoase și câmpii cu roadă, AGRIKLUMEA este despre dragostea de țară și responsabilitate, despre alegeri sănătoase și asumate.

Dragostea de țară, începe de la dragostea față de pământ. Lucrători bancari, regizori de teatru, antrenori de yoga, doctori, profesori, călugări - oamenii care fac agricultură sănătoasă sunt atât de diferiți, însă au același vis - o țară sănătoasă!

Fotograful Victor Garștea, timp de 8 luni a alergat de la nordul la sudul țării ca să vă arate cât de frumos poate crește o plantație neotrăvită de chimicaLe! Am ajuns în cea mai mare plantație de castraveți Rodniciok din țară, v-am arătat pomușoarele cosmonauților și am descoperit peste 60 de soiuri de tomate, crescute în Moldova.

N-au lăsat mâinile-n jos și au reușit să găsească soluții ecologice pentru fermele lor!

Am descoperit fermieri inspirați de secetă ca să-și construiască o livadă ˝independent㨠de ploaie, iar pe alții nici măcar Covid-ul nu a reușit să-i îndoaie. Atunci când piețele erau închise, micii agricultorii s-au unit și au început s livreze coșuri sănătoase prin țară.

Pentru fiecare agricultor, plantația lui este mult mai mult decât o grădină. Pentru cineva, e o moștenire lăsata de părinți, pentru altcineva e singurul motiv pentru care a revenit acasă după zeci de ani trăiți în străinătate.

Singurul lucrul pe care noi ni l-am dori, este să-i vedem zâmbind mai des. Din cauza greutăților, a muncii istovitoare și a concurenței neloiale, mulți dintre ei se simt descurajați. Pentru că agricultura ecologică înseamnă mult lucru manual, timp și cheltuieli enorme, dar un profit foarte redus. Din păcate, e mult mai simplu și profitabil să faci agricultură convențională, de aceea, acum este rândul nostru să-i susținem. Cumpărați produse sănătoase, crescute cu grijă față de țară.

Toate istoriile AGRIKLUMEA pot fi citite pe blogul nostru. Intrați și vă molipsii de dragoste de țară! După revelion vom porni un noi proiect, dedicat meșteșugarilor din Moldova.

Share this post