AGRIKLUMEA: AMG KERNEL - 3000 HECTARE DE CULTURI DE CÂMP, CERTIFICATE ECOLOGIC

Compania AMG KERNEL

este cunoscută prin gaptul că deține cea mai mare livadă de nuci din țară, certificată ecologic - 800 de hectare. Totodată, pe 3000 de hectare cresc cereale ecologice: grâul, orzul, floarea soarelui, porumbul, soia, rapiţa şi inul. Apropo, când am fost în vizită la ei, am surprins câmpiile cu in înflorit - o frumusețe aparte. Nucile, dar și cerealele eco sunt exportate în UE. Cea mai mare cerere fiind pe piața Germaniei, Italiei, Austriei, dar și Cehiei și României. Totodată, miezul de nuci produs de întreprindere este exportat în țări din Asia, unde există o cerere destul de mare.
Potrivit lui Victor Guțu, director AMG Kernel , livada de nuc ecologic este ușor de îngrijit decât culturile de câmp. Pentur a combate dăunătorii și bolile la nuc, compania folosește cuprul, care este admis în agricultura ecologică. Anual, este permisă cantitatea de 6 kg de cupru per hectar.

Încă o chesti curioasă pe care trebuie să o cunoașteți despre AMG KERNEL este faptul că compania a creat noi soiuri de nuc care au fost brevetate de Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală din Republica Moldova.

Share this post