DE PE BARICADE, LA FESTIVALUL HODINA! TRUPA ONUKA DIN UCRAINA VINE LA POHREBEA!

ONUKA este o trupă electro folk

din Ucraina, care a devenit populară datorită magiei pe care o face pe scenă - o combinație fantastică dintre 10 instrumentiști, folclor ucrainean și muzică electro.
Pe lângă asta, vocalista bandului Natalia Zhyzhchenko cântă la sopilkă, ocarină, fluier, harpă dar și la câteva instrumente tradiționale de percuție.
ONUKA a fost creată în 2013 de către Natalia Zhyzhchenko și producătorul de muzică Evgeny Filatov, cel care a creat și piese și pentru Ivan Dorn.

Scopul acestui proiect a fost să valorifice instrumentele și folclorul ucrainean, pe care epoca sovietică le-a distrus. Apropo, numele trupei ONUKA tradus în română înseamnă “nepoată” și este adus ca un omagiu bunicului Natei, care a fost un instrumentist legendar în Ucraina.
Albumul de debut ONUKA a devenind cel mai bine vândut album în 2014 pe platforma iTunes Ucraina. Acesta l-a depășit chiar și pe cel al formației Okean Elzy.

Unul dintre cele mai importante momente din cariera lor a fost în 2017, când ONUKA a cântat în finala Eurovision de la KIEV în Interval Act, urmărit de 180 de milioane de spectatori.

În ultimile luni, Onuka a devenit una dintre cele mai puternice voci ale războiului din Ucraina. Aceștia au ales să lupte și ei pe baricade prin arta pe care o crează. De exemplu, au realizat o serie de montaje cu imagini de război pentru mai multe piese, cum ar fi „People shoot people” (din eng., „Oamenii împușcă oameni”), „Я тобі даю свою надію” (din ucr., „Îți dau speranța mea”) sau „Ми не німі” (din ucr., „Nu suntem proști”). În turneele lor din toată lumea, ONUKA sensibilizează lumea prin muzica lor, față de genocidul care are loc acum în Ucraina.

Pe 21 AUGUST, ONUKA vine la HODINA! Biletele la festival pot fi cumpărate AICI

Share this post