• CONCURSURI

CÂND: anual, în luna Decembrie

UNDE: orașul Chișinău

DESCRIERE: Balul Brazilor de Crăciun este un concurs unic de creativitate şi design destinat studentilor talentați din Moldova şi instituţiilor de învăţământ în care sunt educaţi.

În 2011, Nata Albot a iniţiat prima ediţie a Balului Brazilor de Crăciun la Chişinău. Toţi doritorii de a participa trebuie să prezinte în competiţie un brad de crăciun, confecţionat de ei. timp de câteva săptămâni, aceștia sunt admirați și votați de publicul larg în cadrul unei expoziții. La final, se organizează o licitație, în care cei mai frumoși 10 brazi sunt vânduți. Datorită acestui concurs, am cunoscut zeci de tineri talentați care au devenit sculptori și artiști renumiți.


  • CONCURSURI

CÂND: anual, în luna Iulie

UNDE: satul Holercani, Dubăsari

DESCRIERE: „MÂNDRIA” este un concurs destinat tinerilor designeri. Organizatorii îi îndeamnă pe aceștia să se inspire din portul românesc și să-l stilizeze într-o manieră nouă, creativă, modernă și inovatoare într-o colecție prêt-à-porter. Designerii celor mai frumoase colecții, sunt invitați să participe la defilarea de modă din cadrul Festivalului Ia Mania. Câștigătorii Trofeului Mândria primesc premii bănești și platformă de promovare a colecțiilor. Anume concursul MândrIA a fost o punte de lansare pentru zeci de designeri vestimentari din Republica Moldova, car eîntre timp și-au creat propriul brand


  • CONCURSURI

CÂND: anual, în luna Iulie
UNDE: Festivalul ”Ia Mania”, Holercani

DESCRIERE: ”Cai verzi pe pereți” este un concurs de artă murală, din cadrul Festivalului Ia Mania.
Tinerii artiști au la dispoziție 24 de ore ca să picteze o lucrare inspirată din tradiții și cultura națională.
În ultimii ani, ”Cai Verzi pe Pereți” a devenit un concurs internațional la care se înscriu și artiști de peste hotare.


  • CONCURSURI

CÂND: anual, în luna Mai
UNDE: orașul Chișinău, intersecția străzilor Veronica Micle cu Vlaicu Pârcălab

DESCRIERE: ”CIREAȘA DE PE TORT” este cel mai dulce concurs din țară, acesta are loc în cadrul Festivalului Mai Dulce. Anual, zeci de gospodine se întrec la gătit cele mai savuroase deserturi. Cireașa de pe Tort se oferă pentru 3 categorii:
I. Cel mai gustos desert tradițional
II. Cel mai gustos desert internațional
III. Cel mai gustos desert vegan

Juriul este format din patiseri, bucătari șefi, gastronomi și oameni publici /p>