ACTIVISM CIVIC PRIN DESIGN GRAFIC

 

În perioada 8-10 decembrie 2023,

 

echipa Klumea a organizat  a V-a ediție a taberei de activism civic - Wake up Camp.  De această dată, în calitate de participanți au fost 20 designeri grafici începători, care timp de 3 zile, au învățat de la cei mai buni experți din țară cum să-și folosească talentul și creativitatea ca să facă activism civic în comunitățile lor.

De e la Rodion Tuluc și Radion Cici, fondatorii @norm.create , care sunt regulile și instrumentele de bază pentru a crea un design grafic. Apoi, Alex Buretz le-a arătat cum poți face activism civic prin artă și creativitate. Mentorii taberei le-au vorbit despre problemele sociale pentru care participanții vor trebui să creeze campanii vizuale.

Elena Briciuc alături de Elena Ratoi au povestit despre cum le sunt încălcate drepturile la sănătate reproductivă, femeilor cu dizabilități. Iar Irina Tabaranu a discutat despre distanțarea artificială a celor 2 maluri ale Nistrului . Olga Radu de la Casa Imago i-a învățat cum se face corect o campanie socială de la mesaj până la creație. De ce este important brief-ul şi cercetarea înainte de a ne apuca sã desenam. Nata Albit le-a vorbit participanților despre inegalitatea de gen din țara noastră dar și ce înseamnă feminismul, iar Andrei Bolocan a povestit despre importanța activismului civic în diaspora şi cum aceasta poate mișca lucrurile din loc. Cu Slava Radulov, participanții au dicutat despre diversitate, empatie și acceptare. Cei 20 de designeri grafici au început deja lucrul la campaniile lor vizuale, pe care le veți putea admira la expozițiile de la Orhei, Taraclia, Bălți și Chișinău. Mulțumim Artcor pentru ospitalitate! Proiectul “WAKE UP CAMP: Graphic Designers Edition” este implementat de către Klumea și Internetu' Grăiește cu sprijinul USAID și Swiss Development Cooperation in Moldova.  

Share this post