• TÂRGURI

Ne-a plăcut să vedem cum chișinăuienii se îndrăgostesc de pomușoare. De aceea, vara am organizat un eveniment mai mare, mai exact un târg agro gastronomic.

Așa a apărut Summer Berry Fair - un eveniment Klumea organizat pentru Asociația “Pomușoarele Moldovei”.

Timp de 2 ani, am organizat 6 ediții la care au participat aproape 40 de agricultori din toată țara, inclusiv din stânga Nistrului. Aceștia au vândut peste 11 tone de pomușoare locale în Parcul Catedralei de la Chișinău. Totodată, la târg i-am invitat și pe gastronomii noștri care au venit cu tot felul de tarte și prăjituri cu pomușoare, iar bucătarii șefi au făcut un adevărat spectacol la Teatrul Gastronomic de la Summer Berry Fair.


  • TÂRGURI

Noi credem că pomușoarele sunt încă o resursă gustoasă, sănătoasă, profitabilă dar încă nevalorificată. De aceea, în decembrie 2016 ne-am dorit să organizăm un eveniment prin intermediul căruie să le facem cunoștință chișinăuienilor cu gustul dulce-acrișor al pomușoarelor.
De aceea, echipa noastră i-a provocat pe cei mai buni bucătari șefi din capitală să facă echipă cu producătorii de pomușoare locale. Agricultorii i-au asigurat cu pomușoare crescute cu mare grijă și dedicație, iar bucătarii le-au valorificat în rețete savuroase. Astfel, vizitatorii evenimentului BERRY CHRISTMAS au gustat din tot felul de bunătăți gătite cu pomușoare: începând cu tarte, khachapuri, mouse-uri și terminând cu fileu de rață cu sos de coacăză neagră.
Astfel, prin intermediul acestor rețete, vizitatorii au înțeles că pomușoarele Moldovei merită mai multă atenție în meniul lor zilnic.