VEZI CUM A FOST LA HODINA 2022!

Pe 20 și 21 august, satul Pohrebea s-a transformat într-o adevărată insulă de vacanță.

4 Mii de moldoveni și-au luat familia, prietenii și rudele revenite de peste hotare, și au venit pentru 2 zile la Nistru ca să se odihnească!

CAMPING ȘI STELE CĂZĂTOARE

Peste 100 de vizitatori au venit cu cortul de sâmbătă ca să doarmă în corturi pe mal de Nistru! În prima seară de Hodina am dansat sub stele căzătoare alături de Cătălina Cara! Iar deliciul serii a fost JAM SESSION-ul în care Cristian Chiaburu, Dmitrii Berdea, Dmitrii Tampei, Vadim Shinnik, Andrei Glavan, Viola Julea și Andrei Bolocan au improvizat pe muzică.

ZONĂ DE BINEȘTE ȘI ATELIERE RELAXANTE

Dacă unii vizitatori s-au relaxat în hamace la umbră, alți au ales să se odihnească activ! Anul acesta la Hodina am avut o zonă de Well-Being pentru odihna trupului și a sufletului! Pe lângă yoga, pilates, stretching și zumba, vizitatorii au putut să-și facă masaj relaxant, fitness pentru față și limfodrenaj pentru corp! Tot la festival am avut și o zonă pentru masaj cu sunetele bolurilor tibetane!

Unii vizitatori au profitat de vremea frumoasă și au făcut kayaking, s-au scăldat și au pescuit pe Nistru. Alții au ales să participe la ateliere de decor, pictură și ceramică. Cei interesați au învățat să facă contactless improvisation și compoziții florale.

DEGUSTĂRI DE VIN ȘI BUCATE LOCALE

Anul acesta, la HODINA s-au mâncat bucate vegetariene și pescărești: raci, creveți, supă din pește, paella cu midii și tot felul de gustoșenii pregătite din legume locale! 10 gospodine din Pohrebea au vândute bucate de casă, țuică și produse din grădinile lor.

Tot la festival a avut loc și o degustare de vin și bere locală! Vizitatorii au putut gusta Tyaskul Cuvee Blanc de la Litra - o combinație dintre bere și vin, dar și alte licori savuroase de la Pomusoara Dulcisoara , Maestro Wine ȘI vinăria AlterEgo.

Anul acesta, în premieră, am avut și o zonă cu meniu pentru copii.

ARTIZANAT LOCAL ȘI EXPOZIȚII DE PICTURĂ

Dulceață din trandafir, lichior din 85 de plante, cosmetică minerală, lucrări artizanale din porțelan și branduri autohtone - toate au putut fi găsit în târgul nostru de artizanat de pe malul Nistrului. Anul acesta, au participat și artizani din Ucraina.

PROIECȚII PE COPACI ȘI EXPERIENȚĂ VIZUALĂ PE MAL DE NISTRU

ONUKA A FĂCUT MAGIE PE MALUL NISTRULUI

Am întîlnit apusul pe ritmuri de disco alături de GABRIELA ATANASOV & HORIA STAN din România! Apoi am sărit în sus alături de SATOSHI, MISHA BIRD & TATUNI! Ne-am
îmbrățișat oamenii dragi pe muzica Valeriei Stoica și am vânat stelele căzătoare cu cei de la COSMOS ÎN BUZUNAR!
Însă magia pe care au transmis-o cei 11 membri ai trupei ONUKA din Ucraina o simțim și astăzi! Pentru câteva minute, inimile noastre s-au unit în una mare, care bătea în ritmuri de iubire și recunoștință!

Ceea ce a fost la Hodina, rămâne la Hodina!

Mulțumim partenerilor noștri:Usaid Moldova, Ambasadele Suediei, Hotelul Berds și Zbor.md.
Parteneri media: Kiss FM, Moldova.org, Agora, DIEZ, LOCALS și Newsmaker!

Share this post