IRINA FETCU - PATISERA CARE ÎȘI VISEAZĂ REȚETELE

Cel de-al doilea episod al emisiunii Artizanii Gustului ne prezintă istoria Irinei Fetcu .

Irina este patisera rețelei Tucano Coffee, cea care a elaborat cu măiestrie deserturile care au ajuns să fie îndrăgite în toată lumea.
Episodul pune în lumină o istorie minunată despre muncă, dedicație și creativitate. Toate la un loc, au adus-o pe protagonistă la concursuri gastronomice internaționale să ne reprezinte țara, unde, spre modesta ei mirare, a fost premiată de mai multe ori cu cele mai înalte distincții.
Astfel, Irina ne povestește cum a luat locul de frunte la un concurs internațional, unde echipa țării noastre trebuia să prezinte bucătăria națională, cu mămăliga, friptura și murăturile noastre tradiționale: „Lumea ne iubește, lumea ne apreciază. Doar că noi nu avem destul orgoliu și putere să ieșim din umbra în care ne aflăm.” De asemenea, Irina ne explică și care sunt provocările unui bucătar-chef care lucrează într-o rețea, cum a fost pentru ea munca în diferite echipe, cum a ajuns să îndrăgească profesia pe care nu și-a dorit-o, dar și cum îmbină acum viața de familie, rolul de mamă cu ambițiile profesionale.

„Irina este de o lejeritate extraordinară! Pe cât de măiastră este ea în ale patiseriei, pe atât de simplu este cu ea să lucrezi. Și am cu ce compara, am avut evenimente diferite, în care am interacționat cu diferiți bucătari, și pot să spun că Irina e om de echipă, cu ea poți să răstorni munții.
Noi de câteva ori am provocat-o, și de fiecare dată a fost o surpriză extraordinar de plăcută.” - mărturisește Nata Albot, producătoarea emisiunii „Artizanii Gustului”.

Unele dintre combinații chiar ea spune că le visează noaptea, iar dimineața le implementează și ajung să fie cele mai reușite. Așa a fost și Jamaican Coffee Cake - un desert din clătite pe bază de cafea: „A fost o experiență mai deosebită. De mai mulți ani este deja un desert pe care, de pe piața României, nu-l putem exclude din vânzare. Oaspeții noștri atât de tare l-au îndrăgit, încât nu-l putem modifica.”

Talentata patiseră a răspuns la provocarea proiectului de a reinterpreta bucătătria tradițională și a creat două deserturi cât de poate de creative. Cele două rețete te duc cu gândul la copilărie și bunici. Cu toții știm mult iubitul desert „Cușma lui Guguță”. Irina a valorificat ce e mai bun din această rețetă, ca să o pună într-o lumină nouă. A păstrat combinația savuroasă de vișină și cremă de smântână, și a cuprins-o cu grijă într-o clătită. Doar că, nu în una simplă, ci îmbogățită cu spanac.

Cea de-a doua rețetă răscolește amintiri la fel de dulci. Asta datorită gemului de ruj, care și-a făcut loc aparte în inimile noastre încă datorită bunicilor care îl foloseau la cele mai bune prăjituri.
Irina pus în valoare gemul printr-un cheesecake clasic fără coacere, combinându-l cu petale de bujor.

Descoperiți mai multe despre cele două rețete și care a fost parcursul Irinei în povestea ei de succes, urmărind episodul 2, care este deja disponibil. Vizionare plăcută!

Share this post